Ingrediente
- 400 g malai
- 1 l apa
- 1 lingurita sare
- 100 g unt
- 300 g branza de burduf
- 500 g carnaciori de casa
- 100 ml ulei
- castraveciori murati, pentru servit
Mod de preparare
1. Se pune apa la fiert intr-un tuciulet, iar cand este aproape sa fiarba, se adauga sarea si se amesteca pana aceasta se dilueaza.
2. Se adauga apoi, treptat, malaiul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa mamaliga pe foc pana cand se ingroasa bine, amestecand in ea frecvent, apoi se rastoarna pe un platou.
3. Se tapeteaza un vas termorezistent cu unt de casa si se asambleaza bulzul in el, punand un strat de mamaliga foarte subtire apoi un strat gros din branza de burduf, iar un strat subtire de mamaliga si deasupra se unge cu unt de casa, dupa care se prepara in cuptorul cu microunde pentru 7 min.
4. Intr-o tigaie se pune putin ulei si se trag carnaciorii de casa intorcandu-i pe toate partile.
5. Se portioneaza bulzul, se aseaza carnaciorii alaturi si se serveste totul cu castraveti murati in otet.
Timp de preparare aprox 45 minute.
Scoici Saint-Jacques cu sos de ardei copţi şi salată de fenicul şi migdale... Piept de porumbel cu ciuperci morel şi emulsie de creson...