- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu siguranță bunicii te-au servit măcar o dată cu bragă, băutura ce s-a dovedit a fi un adevărat izvor de sănătate! Rețeta era păstrată cu sfințenie de către bătrâni și nimeni nu își divulga secretul. Totuși, cum poți să faci chiar tu niște bragă delicioasă?
Băutura se consumă mai ales vara, căci are un gust dulce-acrișor și te răcorește imediat. Turcii nomazi au desocperit-o încă din secolul al X-lea și de atunci, preparatul s-a răspândit cu succes peste tot în lume.
Pentru a obține o bragă delicioasă ai nevoie de 1 kg cereale (grâu, orz, porumb, secară etc) și 2 kilograme de mălai.
Amestecul de cereale se pune într-un vas cu puțină apă, se acoperă cu un prosop și se lasă într-un loc cald, până ce are loc încolțirea. Excesul de apă se scurge și se pun semințele la uscat pe tăvi. Când nu mai au apă se macină, se amestecă bine cu mălai și se pune totul la fiert într-o oală cu apă. Nu prea multă, căci consistența trebuie să fie una ceva mai consistentă. Se amestecă pânp la uniformizare.
Din pasta obținută se fac turte de vreo zece centimetri și se dau la cuptor, până se rumenesc. Odată răcite, acestea se rup în bucăți mici și se pun într-un vas mare, în care se toarnă cam așse litri de apă fiartă. Se lasă câteva zile la fermentat și deliciul e gata!
De costat nu costă mult și cu siguranță merită să te răsfeți cu niște bragă, făcută chiar la tine acasă!
Sanda Marin, ia lecţii! O bucătăreasă de pe Prut ne învaţă să gătim SALATĂ DE VINETE cu roșii coapte... Secretul celui mai bun COMPOT DE MERE! Sandra Marin, poți lua lecții de la această gospodină săsoaică!...