Ingrediente
- 600 g carne tocată, amestec
- 1 plic praf de copt
- 100 ml apă minerală
- sare
- piper
- 1 linguriță boia dulce
- 100 ml ulei
- 3 cepe
- 100 g șuncă de Praga
- 150 gr cașcaval afuma
- prapure de miel
- 100 g ceafă crud uscată
- 150 g kaimak
- Garnitura( ardei umpluți):
- 6 ardei capia
- 2 ouă
- 500 g brânză de vaci dulce
- 100 g telemea de vacă
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 1 salată verde
- Pentru decor:
- 1 cartof
Mod de preparare
Se curăță ceapa și se toacă foarte mărunt.
Într-un bol se pune carnea tocată și se adaugă un plic praf de copt 100 ml apă mineral, sare și piper după gust, 1 linguriță de boia plus condimente și se amestecă bine, de 2-3 ori până se omogenizează compoziția.
Se fac 4 chiftele mari, egale.
Se taie șunca de Praga și cașcavalul fideluță.
Se întind cele 4 chiftele în dimensiuni egale, se ung cu ulei, se adaugă cașcavalul și șunca la mijloc se împăturesc chiftelele și se învelesc în prapure de miel, după care se prepară pe grătar.
Ardeiul se curăță de cotor, nervuri și semințe.
Într-un bol, se amestecă brânza de vaci cu telemeaua, doua ouă, pătrunjelul și mărarul tocate mărunt, iar cu această compoziție se umple ardeiul.
Se unge o tavă de copt și se așază ardeii și cartoful și se dau la cuptor prntru 30 de minute la 220 grade.
Se servesc aceste preparate, garnisite cu elementele pentru decor.
Aripioare picante cu orez basmati... Dorada la cuptor cu citrice...