Ingrediente
- 500 gr calamar tub U 5
- 100 gr usturoi
- 100 ml lei de măsline
- 200 gr făină
- 1 L lapte
- 200 gr unt 82 %
- 100 gr fond homar sau creveți
- 1 tub Wasabi
- 2 bucăți avocado ready to eat
- 2 plicuri Nero di sepia-cerneala sepie
- 3 bucăți lime
- 100 gr ultratex praf
- 2gr anason stelat
- 2 gr cardamon semințe
- 1 cutie smântână de găatit Rama 32%
- 1 cutie năsturel proaspăt
- sare
- piper
- 100 gr zahăr
- 1-2 plicuri sofran
Mod de preparare
Calamarul se spală, se taie pe jumătate, se crestează atât pe lungime cât și pe orizontală și se ține în lapte până la gătire.
Articolul continuă după reclamă
Calamarul se trage la tigaie împreună cu anasonul și cardamonul.
Se face un sos veloute de homar sau creveți în care se adaugă și nero di sepia.
Se face un piure de avocado cu wasabi.
Lime-ul se stoarce, iar zeama se amestecă cu ultratexul până capătă consistența unui gel.
Se montează farfuriile.
Scoici Saint-Jacques cu sos de castane, sirop de arțar, mere și pancetta... Tiramisu cu mere...