Antena Căutare

Caltaboș moldovenesc servit cu bulgur picant în ardei roșu și salată dulce acrișoară

Ingrediente:

  • 1,2 kg carne tocată de porc și vită
  • 300 gr ceapă albă
  • 200 gr ceapă roșie
  • 1 l ulei de floarea soarelui
  • 200 gr morcov
  • 100 gr orez alb
  • 1 cutie(60 cm) mațe de porc pt caltaboș
  • 200 gr ceapă roșie
  • 50 gr paprika picantă
  • 200 gr bulgur
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 300 gr lămâie
  • 200 ml sos dulce picant(pantai)
  • 300 ml ulei măsline
  • 1 kg castraveți verzi
  • 6 buc ouă de prepeliță
  • 100 gr sare
  • 50 gr piper alb
  • 2 buc ardei gras roșu

Mod de preparare

Se călește, în ulei de floarea soarelui, ceapa albă cu morcovul dat pe răzătoare, apoi se adaugă carnea tocată.

Articolul continuă după reclamă

Se condimentează cu sare și piper, și se lasă la răcit.

Se umple intestinul de porc, spălat în prealabil, cu acest amestec, apoi se fierbe aproximativ 30 de minute.

Cantitatea de bulgur se pune la hidratat în apă cu sare.

Se călește ceapa roșie cu paprika, sare și piper, apoi se adaugă în bulgurul hidratat. Se adaugă pătrunjel tocat, iar cu această compoziție umplem patru jumătăți de ardei roșu care se întroduc la cuptor pentru 10 minute, adaugandu-se și câte un ou de prepeliță deasupra.

Castraveții se curată și se dau pe răzătoarea mare.

Se scurg bine și se asezonează cu sare, piper, sos dulce picant și zeamă de lămâie.

Se adaugă mărarul tocat.

După ce a fiert caltabosul, se da la cuptor pentru 10 minute la 220 de grade, sau se prăjește în ulei.

Se servesc ardeii umpluți cu bulgur, alături de felii de caltaboș și salată de castraveți.

Rețetă preparată de concurenta Ioniță Cristina

Tartar de vită... Prăjitura "Coconut dream", gata în doar câteva minute! Încearcă o reţetă simplă, pe care o poate face oricine...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x