- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Odată cu venirea primăverii, iarna-și leapădă din cojoace, iar natura, energia din fiecare dintre noi pare să renască! Ce-ar fi să dăm și un „restart” relațiilor personale!
Tocmai de aceea îți propunem o rețetă pe care nicio gospodină nu ar trebui să o rateze! Cu o felie din acest desert, un mărțișor în piept și o vorbă duioasă, partenerul tău va fi recucerit de tine!
Nu mai e un secret că rodia e un real afrodisiac și de ce nu am profita, dragele noastre, de acest detaliu? Mai ales că e o rețetă simplă, FĂRĂ COACERE și cu două tente dulce și acrișor.
Blat biscuiți:
180g de biscuiți digestivi
50g unt
puțină scorțișoară măcinată
Cremă lămâie:
400ml lapte
50g zahăr
3 linguri amidon alimentar
zeamă și coajă de la o lămâie mică
1 lingură unt
Cremă caramel:
150g zahăr
275 g smântâna
2 gălbenușuri
1 lingură unt
Ornare:
semințe de la o rodie
topping caramel
Mod de preparare prăjitură fără coacere:
- Prima data facem blatul de biscuiți. Biscuiții digestivi măcinați se amestecă cu untul topit și scorțișoară.
- Într-o tavă cu diametrul de 18cm și fund detașabil se așează compoziția pregătită și se apăsa bine pe toată suprafața cu dosul unei linguri. Tava se dă puțin la rece și blatul fără coacere este gata.
- Crema de lămâie: laptele se pune la fiert cu zahărul într-o cratiță cu fund dublu și la foc mic. Amidonul se dizolvă cu puțin lapte rece și apoi se amestecă cu coajă și zeamă de lămâie.
- Când laptele începe să fiarbă se toarnă ușor amidonul și se amestecă cu ajutorul unui tel până ce cremă e legată și îngroșată. Dăm deoparte oală și amestecăm din când în când până se răcorește. Adăugăm o lingură de unt și turnăm apoi compoziția peste blatul de biscuiți.
- Crema caramel : într-o cratiță cu fund dublu punem la zahărul la caramelizat. Când acesta are o culoare maronie deschis turnăm deasupra smântâna și tot amestecăm până se dizolvă tot zahărul. Smântâna trebuie să fie dulce și cu un conținut ridicat de grăsimi. Acest caramel se toarnă încet peste gălbenușurile amestecate bine în prealabil. Operațiunea se face tot cu ajutorul unui tel. La sfârșit adăugăm untul și lăsăm să se răcească. Caramelul se toarnă peste cremă de lămâie și dăm la rece pentru cel puțin o oră. La final decoram prăjitura fără coacere cu semințe de rodie
POFTĂ BUNĂ ȘI „NEBUNĂ”!
Sursă rețetă: prajiturici.ro/ Sursă foto: FeedFeed.com
Domnilor, Evele din viața dumneavoastră merită răsfățate! Prăjitura Mărţişor , un desert simplu pe care îl puteți pregăt... „Banana boom”, un desert delicios cu doar câteva ingrediente! Minunea e gata imediat!...