Ingrediente
- 1 kg mix de ciuperci de p[dure, congelate
- 500 g ciuperci champignon proaspete
- 3 cepe albe, medii
- 1 căpățână usturoi
- 1,5 l lapte 3,5 % grăsime UHT
- 1 l cremă de gătit LaDorna 30 -34 % grăsime(smântână lichidă sau frișcă lichidă)
- 5 gr lecitină de soja
- cimbrișor proaspăt
- 1 pâine toast albă
- 250 gr unt 82% grasime
- 100 de ml ulei măsline extravirgin
- sare de mare fină
- 1 râșniță Fuchs piper negru, boabe
- 1 cub knorr de legume
Mod de preparare
Tocăm mărunt ceapa și usturoiul și le călim în puțin unt.
Adăugăm ciupercile de pădure decongelate și câteva ciuperci champignon, le călim, după care adăugăm laptele și crema de gătit.
Asezonăm cu sare, piper și cimbrișor proaspăt.
După un clocot, compoziția obținută se mixează și astfel obținem supa cremă.
Restul ciupercilor champignon le tocăm și le sotăm în unt până ce se evaporă lichidul din ele, obținând astfel duxell-ul.
Pentru a prepara crutoanele, tăiem pâinea toast în cubulețe si le prăjim în ulei de măsline.
Servim supa cremă cu crutoane și duxell.
Alivancă moldovenească reinterpretată... Tabouleh cu falafel...