Ingrediente pentru carne de crocodil în lapte de cocos
- 750 g carne de crocodil
- 1 căpățână de usturoi
- 2 rădăcini de ghimbir proaspăt
- 2 cepe
- 150 g pastă de creveți
- 500 ml lapte de cocos
- 4 ardei chili verzi și roșii
- 2 linguri ulei
- Sare
- Piper
- Ceapă verde și ardei roșu pentru decor
- orez pentru servit
Mod de preparare carne de crocodil în lapte de cocos
Călim usturoiul cu ceapa și ghimbirul tocate mărunt, în ulei încins.
Adăugăm laptele de cocos și lăsăm sosul să fiarbă până se reduce.
Adăugăm pasta de creveți, sare, piper și chilii după gust.
Separat, se prăjește carnea de crocodil tăiată în cuburi, până se pătrunde bine, apoi se adaugă în sosul de lapte de cocos.
Se mai lasă să fiarbă câteva minute împreună, apoi se stinge focul și se servește preparatul, decorat cu ceapă verde și rondele de ardei, alături de un orez clasic.
Desert „Floating island” cu cremă anglaise servit cu caramel și migdale crocante... Clătite cu umplutură de mere caramelizate...