Te-ai săturat de clasicul ostropel și vrei să pregătești o rețetă delicioasă și rapid de făcut? Atunci sosul de piper e perfect pentru tine!
Ai nevoie de:
- Carne (cotlet de porc, pulpă de porc)
- Piper măcinat și piper boabe
- Ulei de măsline
- Smântână
- Vin alb
Cum se face:
Se prăjesc bucățile de carne în ulei de măsline până se rumenesc, apoi se scot din tigaie pe o farfurie separată.
În uleiul rămas se toarnă jumătate de pahar de vin, o lingură de piper boabe, sare și piper după gust. Când vinul a ascăzut se pune o linguriță de făină, pentru a îngroșa sosul. Se pune carnea peste sos și se lasă la fiert în jur de 10-15 minute.
La final se toarnă 50-100 grame smântână și se amestecă până la omogenizare.
Poftă bună!
Secretul a fost dezvăluit! Cum poți să eviți destrămarea perișoarelor din ciorbă!... Cum faci chipsuri aromate în cuptorul cu microunde, în doar cinci minute! Chiar și un copil poate face asta!...