O garnitură gustoasă pentru orice masă: Cartofi cu brânză feta la cuptor, serviți cu salată de legume.
Rețeta Cartofi cu brânză feta la cuptor - Ingrediente
- 500 g brânză feta
- 500 g cartofi
- 3 ouă
- 200 g smântână
- 1 legătură de mărar
- 50 ml de ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Garnitură de salată
- 2 roșii
- 1 castravete mic
- 1 ceapă mică
- 1 sală verde
- 1 ardei roșu
- Sare
- Piper
- 1 lămâie mare
Rețeta Cartofi cu brânză feta la cuptor - Preparare
Se pun la fiert într-o oală, cartofii întregi.
Într-un vas se amestecă smântâna, ouăle și mărarul tocat mărunt.
Se unge o tavă de copt cu ulei.
Jumătate din cantitatea de cartofi se dau pe răzătoare direct în tavă.
Se presară puțină sare peste cartofi.
Se pune un strat de brânză feta rasă peste cartofi, iar peste brânză smântână amestecată cu ouă, din nou cartofi, brânză feta și smântână cu ouă.
Se dau la cuptor pentru 30-45 de minute la 200 grade.
Între timp se prepare o salată de legume asezonată cu un dressing clasic din ulei de măsline, o sare, piper și zeamă de lămâie.
Pandișpan în două culori cu vanilie și ciocolată... Tocăniță din fructe de mare. O explozie de gusturi ce te cuceresc instant!...