Dacă vrei să-ți surprinzi plăcut familia, cu o masă delicioasă, încearcă acești cartofi gratinați cu ouă coapte și cârnați picanți! Pune și niște murături alături și va fi o nebunie de preparat, greu de refuzat!
Ingrediente
- 6 ouă
- 4 cârnați afumați și ușor picanți
- 2 cartofi medii
- 100 g cașcaval
- 50 g parmezan
- 50 g smântână
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 200 g pastă de roșii
- ulei
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare cartofi gratinați cu ouă coapte și cârnați picanți
Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțină sare, apoi se curăță și se taie în cuburi.
Se dispun uniform la baza unei forme termorezistente, unsă ușor cu unt.
Cârnații tăiați rondele, se rumenesc ușor pe ambele părți în puțin ulei.
Ceapa și usturoiul, tocate solzișori , călesc în grăsimea de la cârnați, apoi se adaugă pasta de roșii, piper și busuioc, puțină apă și se fierbe un sos care se toarnă peste cartofi.
Se așază și rondelele de cârnați, deasupra.
Se amestecă un ou cu smântâna, cașcavalul și parmezanul rase, apoi se întinde compoziția peste ingredientele din vas.
Se sparg, cu grijă, ouăle deasupra și se fă forma la cuptor, la 190 de grade, pentru 10 minute, sau până când preparatul se gratinează frumos și ouăle sunt coapte.
Se presară pătrunjel deasupra și se servesc cu mare poftă, acești delicioși crtofi gratinați cu ouă coapte și cârnați picanți.