- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cartofi umpluți cu carne și garnitură de hribi, un preparat specific toamnei, gustos și sățios.
Ingrediente
- 12 cartofi medii
- 1 kg carne tocată, de porc
- 2 cepe
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gra,s galben
- 3 roșii
- sare
- piper
- 3 crenguțe cimbru proaspăt
- 3 crenguțe rozamrin
- 400 g pastă de roșii
- 500 g smântână grasă
- 500 g smântână lichidă
- 3 legături mărar verde
- 6 hribi
- 500 ml ulei de măsline
- germeni de ceapă roșie
- albăstrele comestibile
Mod de preparare
Se pun cartofii la fiert în oala sub presiune, timp de 15 minute.
Se scot, se curăță şi se scobesc.
Se pune o tigaie cu ulei la încins și se călește puțin ceapa tăiată mărunt.
Se adauăa ardeiul tăiat mărunt, roşiile tăiate mărunt, apoi carnea.
Se asezonează cu sare, piper, cimbru, rozmarin şi o lingură de pastă de roşii.
Se lasă la foc mic până se prepară carnea.
Cu această compoziţie se umplu cartofii.
Se unge cu ulei o tavă de cuptor.
Se aşază cartofii umpluţi şi peste ficare bucată se presară câte o linguriţă de pastă de roşii, şi o lingură de smâtână şi mărar verde, tocat.
Se curăță hribii, se spală şi se dau într-un clocot în apă cu sare.
Se storc şi se tamponează sentru a se usca mai repede.
Se prăjesc în ulei încins.
Se prepară un sos din smântână, pastă de roşii şi mărar verde.
Se montează în farfurie, cartofii, hribii şi sosul.
Tocăniță de praz oltenească... File de biban cu piure de conopidă, sfeclă roșie și sos vierge...