- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 9 cartofi mari
- 100 g hribi
- 100 ml ulei de măsline
- 27 felii de pancetta lungi
- 400 g ciuperci proaspete sau din conservă
- un ardei gras
- 2 roșii
- o legatură ceapă verde
- 2 ouă
- pătrunjel
- sare, piper
- unt pentru uns forma
- 2 linguri bulion
- mărar
- o căpățână usturoi
- 2 cepe
- 100 g gorgonzola
- 500 g mozzarella
Mod de preparare
Punem un vas cu apă și sare, la fiert, iar când apa atinge punctul de fierbere, adaugăm cartofii îin coajă, bine spălați.
Îi lăsăm să fiarbă 20-25 de minute, apoi îi scoatem în apă rece și îi decojim.
Îi tăiem în jumătăți și le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurițe.
Ceapa o tocăm mărunt și o călim în 3 linguri de ulei și puțină apă.
Adăugăm ciupercile tăiate în cuburi și ardeiul gras, tăiat Julien și le lăsăm să fiarbă până se pătrund bine.
Adăugăm roșiile decojite și tăiate în cuburi mici, miezul de la cartofi, pătrunjelul tocat mărunt și potrivim gustul cu sare, piper și boia dulce.
Mai lăsăm compoziția 2-3 minute să fiarbă și oprim focul.
După ce se temperează puțin, adăugăm oul și amestecăm bine.
Umplem fiecare jumatate de cartof cu compoziția de ciuperci și le așezăm într-o tavă unsă cu unt.
Adăugăm o cană cu apă amestecată cu 2 linguri de bulion șsi puțină sare.
Dăm tava la cuptor pentru 25-30 de minute să se gratineze.
Se servesc calzi cu smântână, cu brânză rasă, simpli sau alături de orice salată de legume.