Antena Căutare

Cea mai bună pască fără aluat! Ingredientul secret pe care puţine gospodine îl ştiu

În Joia Mare gospodinele fac pască fără aluat. Este păinea cea mai aleasă a anului şi se găseşte pe masa fiecărui român de Paşte.

În Joia Mare gospodinele fac pască fără aluat. Este pâinea cea mai aleasă a anului şi se găseşte pe masa fiecărui român de Paşte.

Forma ei este rotundă pentru că se spunea că scutecele cu care a fost înfăşat pruncul Iisus aveau această formă.

Ingrediente

  • 600 g brânză de vaci grasă
  • 100 g smântână
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 6 linguri făină
  • 180 g unt, la temperatura camerei
  • 100 g stafide
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie mare
  • sare
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare

Se preîncălzeşte cuptorul la 160 de grade Celsius. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul, untul şi un praf de sare până când se obţine o consistenţă omogenă. Se adaugă brânza, smântâna, praful de copt şi făina.

Se bat albuşurile spumă. Când s-au întărit suficient se încorporează în amestecul de gălbenuş. Se adaugă vanilia şi coaja de lămâie. La final se adaugă stafidele.

Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă unsă bine cu unt. Se coace 40-45 de minute.

Poftă bună!

Cum se face cea mai bună friptură de MIEL din lume! Ți se topește efectiv în gură și e extrem de aromată!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x