Servită cu o salată de varză acră, sau cu o salată de murături, tocana de cartofi cu afumătură de porc, este alegerea perfectă pentru o masă principală dintr-o zi geroasă de iarnă.
Ingrediente pentru rețeta Tocană de cartofi cu afumătură de porc
- 1 kg afumătură de porc( cârnați, ciolan, costiță)
- 1 kg cartofi roșii
- 400 gr pastă de roșii
- 1 lingură pastă de ardei dulce
- 1 lingură untură de porc
- 2 cepe
- 1-2 ardei iuți
- 2-3 foi de dafin
- 2 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- 1 crenguță de cimbru
- 1 crenguță de rozmarin
- varză acră pentru salată
- ulei
- boia de ardei
Mod de preparare pentru rețeta Tocană de cartofi cu afumătură de porc
Carnea de porc afumată, se clătește bine în apă caldă, apoi se va fierbe separat, porționată, înlăturând prima apă pentru a elimina din toxine și îndepărtând de fiecare dată spuma care se formează.
Ceapa se trage la tigaie împreună cu 2-3 căței de usturoi, în puțină untură topită, apoi se adaugă pasta de roșii și cea de ardei, foile de dafin și puțină apă fierbinte. Se amestecă bine și se lasă la fiert până se formează un sos, apoi se adaugă cartofii curățați și tăiați grosier.
Când cartofii încep să se pătrundă ușor, se adaugă carnea deja fiartă și la final cârnații trași la tigaie împreună cu ardeii iuți.
Varza acră se desface în foi, se așază una peste alta și se rulează, apoi se taie fideluță. Se asezonează cu ulei și boia de ardei și se servește ca și salată la tocana de cartofi cu afumătură de porc.
Poftă bună!
Rețetă de Tiramisu altfel, mai simplă și mai rapidă. Rețetă de Praline Tiramisu, perfecte pentru a-i servi pe cei dragi... Piept de pui la cuptor în crustă picantă și interior cremos de guacamole...