a1.ro îți prezintă cea mai simplă și mai gustoasă rețetă de pește la cuptor!
Ingrediente
4 fileuri păstrăv
2 bucăţi praz
1 praf sare
2 roşii
1 ceapă
3 căţei usturoi
3 linguri ulei
2 felii brânză mozzarella, opţional
1 praf piper
Preparare
1. Speli şi usuci peştele, apoi îl laşi deoparte.
2. Tai ceapa julien, iar usturoiul îl zdrobeşti. Cureţi primele două foi de la praz, îl speli, îl tai rondele şi aşezi legumele într-un vas în care ai turnat ulei. Presari sare şi piper, după gust, pui fileurile unse cu puţin ulei, aşezi roşiile tăiate rondele, torni ½ cană cu apă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor. O ţii 30 de minute, scoţi folia, aşezi, dacă vrei, feliile de brânză şi o mai laşi 10 minute.
De Buna Vestire, e dezlegare la pește! Cel mai bun borș perscăresc cu leuștean, cum numai în Dobrogea găsești!... Gustul copilăriei nu poate fi vreodată uitat! Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți dezvăluie secretul celui mai...