Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Cea mai simplă și rapidă metodă de a face salam de biscuiți, desertul îndrăgit al copilăriei

 

Vrei să mănânci un desert rapid și gustos? Nimic mai simplu! Salamul de biscuiți e o soluție excelentă pentru tine și familia ta.

Ingrediente:

  • 750 g biscuiți populari
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 100 g zahăr
  • 150 g miez de nucă
  • 150 g rahat multicolor
  • un praf sare
  • 2 fiole esență de rom
     

Mod de preparare

Sfărâmăm biscuiții într-un vas și îi amestecăm cu rahatul tăiat în cuburi mai mici și miezul de nucă tăiat grosier.
Într-un alt vas amestecăm cacaua cu zahărul și un praf de sare și adăugăm, treptat, laptele rece.
Omogenizăm amestecul și îl punem la fiert.
După ce atinge punctul de fierbere, lăsăm compoziția să se tempereze câteva minute, apoi adăugăm esența de rom și o turnăm în fir subțire peste amestecul de biscuiți și restul ingredientelor.
Pregătim folie alimentară și așezăm compoziția de biscuiți la unul din capete, apoi o rulăm strâns, împreună cu folia, dându-i forma de salam.
Îl dăm la frigider pentru 1-2 ore, sau la congelator pentru 30 de minute, apoi îl putem porționa.
Poftă bună!

 

Sursa: Rețetemerișor.ro


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE