Căutare Live

Chec cu lămâie și mac. O combinație pe care o vei îndrăgi de la prima degustare!

Vă place checul, dar v-ați plictisit de rețeta clasică? Încercați rețeta lui Jamie Oliver de chec cu lămâie și mac și veți descoperi o combinație delicicoasă, pe care o veți îndrăgi pe loc!

Vă place checul, dar v-ați plictisit de rețeta clasică? Încercați rețeta lui Jamie Oliver de chec cu lămâie și mac și veți descoperi o combinație delicicoasă, pe care o veți îndrăgi pe loc!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 115 g unt nesărat, moale
  • 115 g zahăr brun
  • 4 ouă mari
  • 180 g migdale
  • 30 g semințe de mac
  • 2 lămâi, coajă și suc
  • 125 g făină de patiserie
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahăr
  • 90 g suc de lămâie
  • Pentru glazură
  • 225 g zahăr cu glazură
  • suc și coaja de la 1 lămâie

Mod de preparare chec cu lămâie și mac

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Ungeți baza și părțile laterale ale unei forme de tort de 20 cm și tapetați baza cu hârtie de copt.

Mixați untul cu zaharul brun până devine cremos. Adăugați ouăle unul câte unul, mixând după fiecare. Adăugați migdalele măcinate, semințe de mac, suc și coașă de lămâie și făina cernută. Se întinde compoziția în forma de tort și se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute sau până se obține o culoare aurie la suprafață. Lăsați tortul să se răcească pe un suport.

Faceți siropul de lămâie prin fierberea sucului de lămâie cu zahărul până când zahărul se dizolvă. În timp ce prăjitura este încă fierbinte, faceți o mulțime de găuri mici în partea de sus cu un băț de cocktail și turnați siropul deasupra.

Pentru glazură, puneți zahărul într-un vas și adăugați coaja de lămâie și sucul acesteia, amestecând până când este o compoziție netedă. Când prăjitura este aproape rece, transferați-o pe o un platou și turnați cu grijă glazura deasupra. Lăsați-o să curgă liberă și pe laterale, pentru un efect plăcut.

Cartofi dulci cu fasole albă și ardei. Un preparat de post, gustos și foarte sănătos!... Cele mai pufoase clătite de post! Uite ce rețetă simplă!...
Ultimele știri