Ingrediente pentru rețeta de chec din gălbenușuri
- 6 gălbenușuri
- coaja rasă de la o lămâie
- 12 linguri zahăr
- 12 linguri ulei
- 12 linguri lapte
- 12 linguri făină
- 1 praf de copt
- sare
Mod de preparare pentru rețeta de chec din gălbenușuri
Știați că pe lângă varianta de chec din albușuri, există și chec din gălbenușuri?
Este o rețetă ușor de preparat, foarte frumos colorat și rapid de devorat.
Citește și: Cea mai simplă reţetă pentru chec: Se face foarte uşor, cu puţine ingrediente, iar gustul e demenţial
Se freacă gălbenușurile cu un praf de sare pentru a li se intensifica culoarea, apoi se adaugă zahărul și se freacă până se spumează bine.
Se adaugă apoi, pe rand: uleiul, laptele, coaja rasă de lămâie și la final, făina amestecată cu praful de copt.
Se întinde aluatul în tava de chec tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
Se servește rece, pudrat cu zahăr.
Citește și: Desert delicios: Chec cu banane si nuci