Ingrediente
Creveti 150 g, dovlecel 100 g, unt 30 g, faina 100 g, oua 1 buc., coniac, smantana pentru gatit 50 ml
Mod de preparare
„După părerea mea, de pe nicio farfurie nu trebuie să lipsească ierburile aromate proaspete. Vă recomand să încercați cimbru, rozmarin, salvie sau busuioc proaspăt.” ne sfătuiește chef Dumitrescu.
Cum se prepară
Se toaca dovlecelul in cubulete mici. Se pune tigaia la foc mic, se adauga in tigaie o lingura de unt. Se toaca crevetii si impreuna cu dovlecelul se pun in tigaia cu unt. Intre timp se pregateste aluatul de paste: pentru o portie se foloseste 100 g faina si 1 ou. Se framanta aluatul pana devine omogen, apoi se intinde coca, apoi se taie (puteti face spaghete, tagliatele sau maltagliati). Cand crevetii incep sa se gateasca, se sting cu coniac si se flambeaza. Cand focul s-a stins se pune smantana si sare si se lasa la redus pana se leaga sosul. Pastele taiate se fierb timp de maximum 2 minute, apoi se pun in tigaia cu creveti si se soteaza.