Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Chiftele din cartofi roșii cu salată de sfeclă și hrean. O alternativă foarte gustoasă și sănătoasă a clasicelor chiftele din carne!

 

Perfecte, mai ales pentru perioadele de post, aceste chiftele din cartofi roșii cu salată de sfeclă și hrean, recomandate de Jamie Oliver

Ingrediente pentru chiftele din cartofi roșii cu salată de sfeclă și hrean

  • 2 cartofi roșii, mari
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 și 1/2 linguriță semințe de chimen
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 2 buc. de sfeclă, medii
  • 2 linguri cu pastă de hrean 
  • sare
  • piper

Mod de preparare chiftele din cartofi roșii cu salată de sfeclă și hrean

Curățați cartofii și dați-i pe răzătoare, apoi stoarceți-i să se elimine excesul de lichid.
Curățați și tocați fin ceapa, curățați și zdrobiți usturoiul, apoi prăjiți ușor chimenul într-o tigaie uscată. 
Se curăță și dă pe răzătoare sfecla roșie.
Amestecați cartofii, ceapa și usturoiul într-un vas mare, adăugați chiminul și asezonați totul cu sare. Utilizați mâinile pentru a forma 4 chiftele.
Se încălzește uleiul într-o tigaie și se prăjesc chiftelele la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 10 minute pe fiecare parte, întorcându-le cu atenție și adăugând mai mult ulei, dacă este necesar.
Amestecați sfecla roșie și pasta de hrean într-un castron și serviți salata cu chiftelele de cartofi roșii.

Dacă totuși optați pentru clasicele chiftele dein carne, vă recomandăm această delicioasă rețetă de Chiftele în sos de roșii cu legume și tăiței de casă, pentru o masă savuroasă!


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE