Ingrediente
- 750 g carne de miel
- 2 cepe
- 1 căpățână usturoi
- chimen
- fulgi de chili
- pătrunjel verde
- mentă proaspătă
- sare
- piper
- 500 g iaurt
- 500 ml ulei
- rozmarin
- 1-2 lămâi
Mod de preparare
Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă și se călesc în ulei încins, apoi se adaugă fulgi de chili, semințe de chimen, apoi se amestecă cu carnea de miel.
Articolul continuă după reclamă
Se adaugă verdețurile tocate, sare și piper, puțin ulei de măsline și se formează chiftelele care se dau la rece pentru 10 minute.
Într-un mojar se pisează menta, se adaugă sare, piper,zeamă de lămâie și iaurt.
Chiftelele se prăjesc în ulei și se servesc cu sosul de mentă și iaurt.
Ciorbă pentru mahmureală... File de biban cu piure de păstârnac aromatizat cu usturoi și mango...