15 torturi celebre în cofetăriile din Europa au fost făcute şi la Odorheiul Secuiesc, la un curs de perfecţionare a cofetarilor din ţară. Participanţii au aflat de la specialiştii străini secrete ale torturilor tradiţionale dar au învăţat şi reţete noi.
Tortul rusesc cu mere şi levănţică, tortul ursului cu multă zmeură sau cel cu blat îmbibat cu palincă de prune sunt doar câteva dintre deserturile care înnebunesc pofticioşii.
Palincă
Ciocolată, vanilie, frişcă, fructe sau alcool sunt elementele care dau culoare şi savoare unor torturi de top. Irezistibile în faţa clienţilor, sunt totodată o provocare pentru cei care le prepară.
Deserturile nu se fac cu una, cu două. E nevoie de precizie. Tradiţionale sau moderne, torturile sunt un mix de gust bun şi imaginaţie.
Tort de ciocolată
15 cofetari din ţară s-au înscris la cursul torturilor consacrate şi au muncit 40 de ore pentru un rezultat delicios. Iar reţetele internaţionale vor să le ducă la ei în judeţ. Clienţii cer mereu produse noi.
Cele 15 reţete învăţate la curs vor fi puse în practică în cofetăriile din ţară, asta spre marea bucurie a iubitorilor de dulciuri.