Klaus Iohannis se bucură de aprecierea a zeci de mii de tineri, graţie sincerităţii şi modestiei de care dă dovadă. Recent, acesta a mărturisit că adoră ciorba de perişoare, motiv pentru care îţi prezentăm, mai jos cum se prepară.
Ingrediente necesare pentru perişoare
- 500 de grame de carne tocată de porc
- 50-100 de grame de orez
- două linguri ulei
- o ceapă
- un ou
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- o felie de pâine
Ingrediente necesare pentru ciorbă:
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- o ţelină mică
- un păstârnac
- o ceapă
- un ardei
- patru linguri de orez
- trei litri de apă
- sare şi piper după gust
- 0.5 l borş ( sau zeamă de varză)
- 150 ml suc de roşii
- leuştean
Mod de preparare:
Legumele se taie sub formă de cubuleţe, după care se adaugă apă şi se pun la fiert.
Între timp, se pregătesc perişoarele. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, se pune carnea, orezul ales şi spălat. Ulterior, se adaugă uleiul, oul, pătrunjelul şi miezul de la o felie de pâine înmuiat în apă şi staorsă bine. Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se amestecă până când devine o compoziţie omogenă, iar apoi se formează perişoarele.
Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă cele patru linguri de orez rămase, apoi perişoarele şi se potriveşte cu sare şi borş. Se lasă să mai fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi se pune în ciorbă şi sucul de roşii. La final, se adaugă leuştean tocat mărunt.
Cartofi boierești, mănânci de nu te mai oprești. Se prepară simplu și sunt perfecți atât ca garnitură, cât și ca salată... E desertul PERFECT! Ușor de preparat și gata imediat! Budincă de vanilie cu pişcoturi în cafea...