Ingrediente
- 500 grame coaste porc afumate
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1\3 rădăcină de țelină
- 1 ceapă medie
- 100 ml ulei
- 1 ardei gras, roșu
- 1 legătură leuștean verde
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar verde
- 1 legătură tarhon verde sau 10 g uscat
- 200 g pastă de roșii
- 2 ouă
- 500 g griș din grâu
- piper negru,
- sare
Mod de preparare
Se curăță rădăcinoasele, se toacă mărunt și se călesc în 50 ml de ulei încins. Se adaugă coasta de porc afumată și se completează cu apă necesară pentru patru porții.
Între timp se sparg 2 ouă într-un bol, se adaugă 1 lingură de ulei, sare, piper, după gust, putin pătrunjel tocat mărunt și,treptat, grișul din grâu, atât cât să obținem o pastă.
See lasă la odihnit 5 minute pentru a se hidrata grișul.
Când legumele și carnea sunt fierte, se adaugă pasta de tomate, iar după 5-6 minute de fierbere se ia cu o lingură din compoziția de griș și se scufundă în ciorbă.
Se ia o lingura normala se adaugă compoziția pt găluștele.
Se lasă să fiarbă până când găluștele sunt bine pătrunse, iar la final, se adaugă verdeața tocată mărunt.