Gustoasă și hrănitoare, o Ciorbă de ardei umpluți cu carne de oaie, este alegerea perfectă pentru un prânz în familie.
Ingrediente pentru rețeta Ciorbă de ardei umpluți cu carne de oaie
- 500 gr carne de oaie, tocată
- 1 ceașcă de orez
- 2 cartofi
- o felie de pâine
- sare și piper
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină de țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- frunze de țelină
- frunze de pătrunjel
- 600 gr bulion
- 1-2 linguri de făină albă
- 1-2 linguri de ulei
- 5 buc. ardei gras, galbeni
Mod de preparare pentru rețeta Ciorba de ardei umpluti cu carne de oaie
Se pune un vas cu apă la foc.
În alt vas, se amestecă carnea cu orezul și un cartof, puțină pâine înmuiată în apă și scursă, sare și piper. Cu acest amestec se umplu ardeii și se scufundă în vasul de pe foc, când apa începe să fiarbă.
După 10-15 minute se adaugă legumele tăiate mărunt.
Cand este fiarta carnea din ardei se adaugă bulionul si se face rântaș din puțină apă cu făină. Se adaugă în ciorbă amestecând continuu pentru a se seomogeniza.
După stingerea focului se adaugă frunze de țelină și pătrunjel verde.
Vedeți AICI și rețeta Ardei multicolori umpluți cu amestec de carne, în sos delicios de legume!