Simplă și gustoasă, această ciorbă de cartofi cu bacon afumat, gătită în stil țărănesc, ca la bunica acasă.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 200 ml ulei
- 500 g morcov
- 1 țeliăa
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 1 legătură mărar verde
- 2 rădăcini de păstârnac
- 500 g smântână
- 500 g bacon afumat
- sare
- piper
- 2 l apă
- 1 căpățână de usturoi
- 2 cepe
- 2 ardei roșii
Mod de preparare
Articolul continuă după reclamă
Se curăță legumele și se toacă în cuburi.
Se călesc în puțin ulei, cu puțină sare si piper, iar când încep să se pătrundă se adaugă apă fierbinte și se lasă să fiarbă.
Baconul se taie în cuburi și se trage la tigaie în ulei încins, până se rumenește bine.
Când legumele sunt fierte, se adaugă smântâna dulce, mărarul tocat si peste câteva minute, baconul.
Ciorba se servește fierbinte.
Friptură de vită cu sos de vin, piure de cartofi și sparanghel... Cremă de vanilie în două culori, servită la pahar...