Nimic nu se compară, într-o zi de post, cu o delicioasă Ciorbă de fasole nouă cu multe legume! O explozie de gusturi și arome deosebite, perfecte pentru a delecta papilele la o masă de vară, mai ales într-o zi de post!
Iată ce ne trebuie pentru rețeta Ciorbă de fasole nouă cu multe legume:
- 500 gr fasole, boabe
- 2-3 cepe
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 morcovi mari
- 1 ardei roșu
- 2 rondele de ghimbir
- 3-4 linguri de ulei
- sare și piper
- 2 crenguțe de cimbru
- 1 linguriță tarhon uscat
- 2-3 foi dafin
- 5-6 roșii bine coapte
- 1 legatură patrunjel verde
Modul de preparare al rețetei Ciorbă de fasole nouă cu multe legume
Clătim bine fasolea si o punem la fiert în apă cât să fie bine acoperită. Fiind fasole nouă, nu este necesară hidratarea acesteia în apă rece, întrucât bobul va fierbe foarte rapid. Fierbem fasolea în două ape pentru câte 2-3 clocote, iar în a treia apă o lăsăm să fiarbă definitiv. Adăugăm și o ceapă curățată și tocată, pentru a se întrepătrunde aroma acesteia cu cea a boabelor de fasole. Nu adăugăm sare de la început, pentru a nu se sfărâma boabele de fasole.
!RECOMANDARE: Rețeta Zacuscă de fasole boabe!
Curățăm restul de ceapă și rădăcinoasele, le spălăm și le tocam cubulețe, apoi le călim ușor în uleiul încins. Adăugăm peste ele puțină sare și o rondea de ghimbir răzuită. Le lăsăm la foc mediu până când sunt bine pătrunse, stropindu-le și cu apă fierbinte, pentru a evita acel gust de prăjeală. Apoi, adăugăm peste ele roșiile curățate și tocate mărunt. Lăsăm sosul delicios de legume să se prepare la foc încet, până devine mai concentrat și îl potrivim la gust cu sare și piper.
Când boabele de fasole sunt fierte, adăugăm peste ele sosul de legume. Mai adăugăm o crenguță de cimbru, foile de dafin restul de ghimbir răzuit, ardeiul curățat și tocat în cuburi și tarhonul. Mai lăsăm ciorba de fasole nouă cu multe legume să fiarbă 12-15 minute, pentru a se întrepătrunde toate aromele.
După stingerea focului, sau în timpul servirii, adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt. Se poate adăuga, după gust, mărar verde, pătrunjel verde și frunze de țelină, cu 5-6 minute înainte de stingerea focului.
Citiți și Rețeta Iahnie de fasole ușor picantă și foarte aromată!
Gazpacho de castraveți cu avocado. O supă rece, de vară, gustoasă și hidratantă... Supă cremă de gălbiori, cremoasă și deosebit de gustoasă...