Ingrediente
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- 400 ml lapte
- 150 ml apă minerală
- un praf sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 200 g făină
- flori de salcâm
Mod de preparare
Florile de salcâm se clătesc în două-trei ape și se lasă la scurs.
Ouăle se mixează cu zahărul și un praf de sare, se adaugă laptele și făina, apoi apa minerală, esența și se omogenizează bine aluatul.
Se lasă aluatul la odihnit 15 minute, după care se scufundă câte o floare de salcâm în el și se așază în tigaia antiaderentă, încinsă la foc mediu, răsfirând ușor florile pentru a nu se lipi.
Se procedează la fel cu fiecare floare de salcâm în parte, așezându-le în tigaie la mici distante una față de alta.ând clătitele sunt rumenite pe prima parte se întorc cu o spatulă și se presează ușor pentru a se aplatiza.
Mini clătitele se servesc fie simple, fiind foarte aromate, fie unse cu gem, dulceață, finetti, sau pur și simplu pudrate cu zahăr.