Ingrediente
- 500 g zahăr tos
- 1 kg făină
- 5 ml esență de rom
- 1 l lapte
- 100 g cacao
- 500 g mascarpone
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 3 plicuri ness
- 300 g fructe de pădure
- 100 g amidon
- 200 g unt
- 5 ouă
- 8 ml esență de vanilie
- 30 ml ulei
Mod de preparare
Într-un bol, spargem 3 ouă, adăugăm 200 g zahăr, cacaua, esenţa de rom, 500 ml lapte şi le omogenizăm foarte bine.
După ce am omogenizat foarte bine amestecul adăugăm făină până când obținem o compoziţie uşor groasă.
Punem tigaia pe foc, adăugăm puţin ulei, ungem toată suprafaţa tigăii, o lăsăm să se încingă puţin şi adăugăm din compoziţia pentru clătite.
Frigem clătitele, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
În timp ce se fac clătitele punem o cratiţă pe foc, adăugăm fructele de pădure şi zahărul tos şi le lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute.
Cât timp se răcesc clătitele şi sosul din fructe de pădure, ne ocupăm de budinca de vanilie.
Punem o cratiţă cu apă să fiarbă.
Într-un bol, amestecăm 200 ml lapte cu 200 gr zahăr, 50 g făină, 2 ouă şi cei 8 ml de esenţă vanilie, omogenizăm foarte bine şi punem bolul pe baie de aburi şi amestecăm continuu.
Adăugăm şi amidonul şi fierbem crema până capătă consistența unei budinci.
O ridicăm de pe foc şi o lăsăm la răcit, apoi adăugăm untul.
Mascarponele îl amestecăm cu ness, mixăm smântâna până se transformă în frişcă şi amestecăm cele două compoziţii până se omogenizează.
Aşezăm pe platou o clătită, adăugăm un strat din crema de mascarpone, apoi încă o clătită şi iar un strat de cremă, rulăm şi tăiem clătitele în 4 părţi egale şi le punem pe farfurie.
Adăugăm în farfurie şi budinca de vanilie, iar peste clătite turnăm sosul din fructe de pădure.