Dacă nu mai știți ce gustare să preparați și la pachet să luați, încercați aceste clătite de cartofi, rumene și aspectuoase, dar și foarte delicioase!
Ingrediente
- 3 cartofi mari, albi
- 150 ml lapte fiert
- 150 g iaurt cremos sau smântână
- 300 g făină
- 3 ouă
- sare
- piper sau alte condimente
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Curățați cartofii, tocați-i ca pentru piure și fierbeți-i în apă clocotită cu sare.
Scurgeți apa, pasați cartofii, adăugați laptele fierbinte și omogenizați.
Lăsați piureul să se tempereze, apoi adăugați, pe rând: ouăle, iaurtul, piper după gust, sau alte condimente și făina.
Va rezultă un aluat mai gros decât la clătitele obișnuite.
Puneți puțin ulei la încins și turnați cu lingura aluat, pe care îl coaceți pe ambele părți.
Se servesc clatitele de cartofi, atât calde cât și reci, cu verdețuri, brânzeturi, iaurt, sau după preferințele fiecăruia.
Cea mai gustoasă rețetă de salată de pui! E atât de bună, încât nu vei mai dori altceva!...