Clătitele sărate cu brânză și dovlecei, sunt atât de gustoase și ușoare, că poți mânca câte vrei.
Ingrediente:
- 2-3 ouă
- 250 g dovlecel ras
- 150 gr brânză sărată
- 150 g brânză proaspătă
- 50 ml ulei
- 200 ml iaurt cremos
- 250 g făină
- piper
- cimbru
- mărar verde
- pătrunjel verde
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare
Se amestecă ouăle până la omogenizare, apoi se adaugă pe rând: uleiul, iaurtul, dovlecelul dat pe răzătoarea mare, brânza sfărâmată, verdeața tocată și, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Va rezulta o compoziție mai groasă decât la clătitele clasice, care va sta la rece 15-20 de minute.
În tigaia încinsă și unsă cu grăsime se pune câte un polonic de compoziție, se întinde uniform pe toată baza tigăii, se lasă să se rumenească bine pe prima parte, apoi, cu o spatulă și cu mare grijă, se întoarce și se rumenește și pe a doua parte.
Clătitele se pot servi atât calde cât și reci, simple sau umplute cu diverse creme.
Să vă fie de folos!