Ingrediente
- 1,5 kg coadă de taur( tăiată în bucăți mici)
- 7 morcovi
- 1 căpățână usturoi
- 1 ceapă
- 500 ml vin roșu
- 500 ml coniac
- Sare
- Piper
- 4 ardei
- Foi de dafin
- 200 g făină
- 300 ml ulei de măsline
- 300 ml ulei de floarea soarelui
- 1 kg cartofi
- 300 ml lapte
- 1 plic gelatin
- 5 roșii
- 50 g colorant alimentar
- 1 pâine uscată, de 2 zile
- cerneală calamari
- flori comestible
Mod de preparare
Se prăjesc bucăţile din coadă de taur în ulei de floarea soarelui.
Morcovii cu ceapa, usturoiul, tocate şi foile de dafin se prăjesc şi se flambează cu coniac şi vin roşu, apoi totul se adaugă într-o oală sub presiune şi se lasă la fiert aproximativ 35 de minute.
Se fierb cartofii în apă cu sare, se transformă în piure folosind un blender şi adăugând lapte până se obţine consistența dorită, apoi se pun în forme şi se dau la congelator pentru 40 de minute.
Se face un sos din ardei copţi şi prăjiţi în ulei de măsline, care se va adaugă peste piureul de cartofi în timpul servirii.
Se topeşte gelatina în puţină apă, se adaugă colorant şi se adaugă peste piureul de cartofi dându-le formă de roșii.
Pâinea se prăjeşte în ulei de măsline cu cerneală de calamari, iar roşiile, cu codiţe, se trag uşor la tigaie.
Toate preparatele se servesc pe acelaşi platou sau farfurie.
Paella valenciană autentică... Egg Roll...