Ingrediente
- 2 kg coaste de porc
- Cimbru
- Oțet balsamic
- Usturoi
- Ulei de măsline
- Maioneză de casă
- Ketchup
- Boia dulce
- Piper negru
- 400 g ceapă albă
- 300 g ceapă roșie
- 20 ml coniac
- 100 g zahăr
- 20 g peperoncino
- 20 g scorțisoară
- 500 g sos de roșii
- 100 g morcovi
- 100 g ardei galben
- 100 g ardei roșu
- 100 g zucchini verde
- 200 g praz
- 200 g unt
- ulei de măsline
- 250 g roșii cherry
- 100 g ceapa verde
- 5 ml tabasco
- 500 g smantana acida 12% grasime
- sare
Mod de preparare
Se face o marinadă din ulei de măsline, oțet balsamic, sare, piper, 1- 2 căței de usturoi pisați, cimbru, în care se lasă coastele, la rece, câteva ore.
Apoi, se rumenește la tigaie pe ambele părți și se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Se curăță usturoiul, se pisează cu sare, apoi se freacă cu puțin ulei ca pentru mujdei.
Se adaugă maioneza, ketchupul, boia de ardei dulce, sare, piper și smântâna și va rezulta un sos ferm și gustos.
Ceapa albă se toacă, se călește cu 1-2 căței de usturoi, apoi se stinge cu coniac și tabasco și se adaugă sosul de roșii și zahăr, după gust.
Se lasă lsă fiarbă, apoi se trece prin blender.
Sunt două sosuri care se vor monta pe farfurie langa coastele de porc(stnga – dreapta).
Restul de legume se toacă, se fierb puțin, apoi se sotează cu unt, în tigaie.
Legumele se servec cu coastele de porc și cele două sosuri.
Lava cake trio... Supă cremă de dovleac cu chefir gras...