- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 4 bucăți de cod
- 1 l ulei de măsline
- 8 căței de usturoi
- 1 ardei iute
- 500 g creveți congelați, fără carcasă
- 400 g anghile (țipari)
- 500 g faină de porumb
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- apă
Mod de preparare
Se taie în rondele, usturoiul și ardeiul iute, se călesc în puțin ulei, apoi se scot pe o farfurie.
In locul acestor ingrediente, se adaugă în uleiul încins, bacalao cu partea fără piele în jos, pentru a se scurge gelatina.
Se lasă la foc mic pentru 3 minute pe prima parte, iar când se intoarce pe cealaltă parte, se adaugă în tigaie creveții și țiparii și se prepară 4 minute.
Se scot și se pun pe o farfurie puțin înclinată pentru a se scurge surplusul de gelatină.
Se lasă la răcit după care se separă gelatina.
Într-o sită sau cratiță, cu mișcări circulare, se adaugă uleiul în care s-a preparat codul, peste gelatină și se amestecă până când se leagă sosul al pil pil.
Se pune 1 l apă la fiert, se adaugă o linguriță de sare, iar când apa fierbe, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu și se fierbe o mămăliguță consistentă.
Preparatele se servesc presărate cu pătrunjel verde, tocat mărunt, pe felii de mămăliguță, eventual fripte puțin pe grill.
Desertul preferat al gospodinelor, o prăjitură delicioasă cu brânză și ciocolată. Ușor de făcut și gata în doar câteva m... Rasmalai, desert indian din lapte...