Ingrediente
- Cod file
- 400 g file de cod
- Piure de mazăre
- 300 g de mazăre
- 1/2 ceapă
- Ulei de măsline extra virgin
- 250 ml stock de legume
- 3 frunze de mentă
- Sare
- Edammame
- 200 g fasole edammame
- 50 g unt 95% grăsime
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1 ceapă mică, tocată
- sare
- Piureul de pătrunjel
- 1/2 cartof, tocat
- 200 g pătrunjel
- sare
- Legume la gratar
- 8 dovlecei, baby
- Decor
- 40 g brânză maturată
- 20 muguri de mazăre
- fulgi de sare
Mod de preparare
Preparăm mai întâi piureul de mazăre.
Tăiem ceapa julienne și o sotăm într-o cratiță medie, cu puțin ulei de măsline până este sticloasă.
Adăugăm mazărea, o acoperim cu stockul de legume și o gătim până când mazărea este pătrunsă bine.
O trecem prin blender, cu câteva frunze de mentă, apoi o frecăm cu ulei de măsline extra virgin.
Adăugăm sare și piper, după gust.
Edammamele se soteaza în unt cu ceapă si usturoi, tocate.
Se asezonează cu sare.
Pentru piureul de pătrunjel, fierbem cartoful, curățat și tocat, în apă clocotită până când se sfărâmă, apoi îl pasăm cu blenderul, împreună cu pătrunjelul și condimentăm piureul obținut, cu sare.
Pentru prepararea legumelor la grătar, fierbem dovleceii în apă sărată pentru o scurtă durată, păstrând o textura crocantă. Tăiem dovlaceii pe jumătate, pe lung, apoi ii punem pe un grătar încins.
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.
Tragem la tigaie, în puțin ulei, fileul de cod, apoi îl dăm la cuptor pentru 3-4 minute.
După ce toate preparatele sunt gata, montăm farfuriile.
Plăcintă cu brânză, o rețetă reinterpretată cu mix de brânzeturi și struguri... Tocăniță de praz oltenească...