- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 4 porții de cod negru( 220 g/porție)
- 600 g năut prefiert
- 400 g broccoli
- 100 g lămâie
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml vin alb
- 150 g ceapă charlotte
- 50 g usturoi
- 600 g unt
- 50 g sare
- 50 g piper
- 100 g măcriș roșu microplantă
- 100 g măcriș verde microplantă
Mod de preparare
Se fierbe broccoli în apă cu puțină sare, apoi se scoate în apă rece.
Codul se rumenește la tigaie condimentat cu sare și piper.
Năutul se trece prin blender și se transformă în piure, apoi se amestecă cu usturoiul pisat, frecat cu ulei și sare, ca la mujdei și se potrivește gustul cu zeamă de lămâie, sare și piper.
Se păstrează câteva boabe de năut și pentru decor.
Pentru sosul Beurre blanc, se curăță ceapa charlotte, se toacă mărunt și se pune la fiert cu vinul și oțetul.
Se lasă să fiarbă până se reduce, consistent, apoi se adaugă, treptat, untul tăiat în bucăți și se amestecă la foc mic,până devine un sos omogen.
Se potrivește gustul cu sare, piper și lămâie și se trece prin sită, pentru a deveni fin.
Se așază piureul de năut pe farfurie și se ornează cu boabele oprite și ulei de măsline, iar alături se așază broccoli, codul și decorul din microplante.
Găluște austriece din cartofi, umplute cu jumări și garnitură de salată orientală... Papanași...