Ingrediente
- 300 g făină albă
- 12 oyuă
- 200 g brânză de vaci
- 100 g telemea de oaie
- 150 ml smântână de gătit
- 100 g unt
- 50 g gris
- 20 g stafide
- coaja rasă de la o lămâie
- coaja rasă de la o portocală
- 5 ml esență de lămâie
- 6 g sare
- 200 g zahăr
- 100 ml apă
- 50 g zahăr vanilat
Mod de preparare
Preparare aluat
Intr-un bol, se bat 3 ouă apoi se adaugă făina, sarea, grisul și apa, treptat.
Se amestecă rezultând un aluat potrivit.
Preparare umplutură
Se amestecă toate ingrendientele intr-un bol: branza de vaci, telemeaua de oaie , zahărul, grisul, 1 ou, stafidele, coaja rasă de lămâie și portocală, esența de lămâie și sarea.
Preparare sos
Se sparg 4 ouă se separă gălbenușurile de albușuri, se pun gălbenușurile peste smântână și zahăr și se amestecă bine.
Albușurile, se bat separat spumă, apoi se adaugă zahăr și se bat în continuare până rezultă o bezea fermă.
Aluatul se întinde într-o foaie subțire, se taie în pătrate micuțe și se umplu cu compoziția de brânză, formându-se colțunașii, care se fierb în apă clocotită cu sare.
După ce au fiert colțunașii, se pun în boluri și peste ei se pune jumătate din sos.
Albușurile bătute se amestecă cu restul de sos din gălbenușuri și smântână, se întinde compoziția rezultată peste coltunași si apoi se dau bolurile la cuptor timp de 10 minute, la temperatura de 180 grade.
File de somon în crustă de varză roșie cu capellini în șofran și sos din fructe de mare... Somon teriyaki cu orez fiert și sos de șofran...