- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
a1. ro îți prezintă astăzi rețeta celui mai delicios compot de rubarbă: un gust de care nu te vei mai putea despărți!
Ingrediente (4 porții)
- 2 căni vin roșu
- 2 căni zahăr
- câte 1 linguriță coajă rasă de portocală și de lămâie
- 1 praf de cuțit de sare
- 6 tulpini tinere de rubarbă
Pont!
Articolul continuă după reclamă
Borcanele le poți păstra în cămara rece pentru cel mult 6 luni.
Preparare
- Pui într-o cratiță mare vinul, zahărul, coaja de portocală și de lămâie și le fierbi la foc mic, până se dizolvă zahărul.
- Între timp, cureți rubarba, o speli și o tai în rondele de 1 ½ - 2 cm grosime, pe care le adaugi în același moment în vinul aromat, împreună cu sarea și apă cât să acopere rubarba. Lași să fiarbă pentru aproximativ 8 minute, după care stingi focul.
- Cu ajutorul unei linguri spumante, scoți rubarba și o repartizezi în borcane de 350-400 ml. Torni lichid în borcane astfel încât să rămână un spațiu liber de 1 ½ - 2 cm până la marginea borcanului.
- Înfiletezi capacele borcanelor și le lași să se răcească sub pături. A doua zi, sterilizezi borcanele 15 minute. Le scoți din apă când s-au răcit complet.