Live acumFilm: Alice in Tara Oglinzilor (SUA 2016)
Prime Time 20:00Film: Parker

Compot aromat de rubarbă, băutura energizantă de care vei deveni dependent în această vară!

 a1. ro îți prezintă astăzi rețeta celui mai delicios compot de rubarbă: un gust de care nu te vei mai putea despărți!

a1. ro îți prezintă astăzi rețeta celui mai delicios compot de rubarbă: un gust de care nu te vei mai putea despărți!

Ingrediente (4 porții)

  • 2 căni vin roșu
  • 2 căni zahăr
  • câte 1 linguriță coajă rasă de portocală și de lămâie
  • 1 praf de cuțit de sare
  • 6 tulpini tinere de rubarbă

Pont!

Borcanele le poți păstra în cămara rece pentru cel mult 6 luni.

Preparare

  • Pui într-o cratiță mare vinul, zahărul, coaja de portocală și de lămâie și le fierbi la foc mic, până se dizolvă zahărul.
  • Între timp, cureți rubarba, o speli și o tai în rondele de 1 ½ - 2 cm grosime, pe care le adaugi în același moment în vinul aromat, împreună cu sarea și apă cât să acopere rubarba. Lași să fiarbă pentru aproximativ 8 minute, după care stingi focul.
  • Cu ajutorul unei linguri spumante, scoți rubarba și o repartizezi în borcane de 350-400 ml. Torni lichid în borcane astfel încât să rămână un spațiu liber de 1 ½ - 2 cm până la marginea borcanului.
  • Înfiletezi capacele borcanelor și le lași să se răcească sub pături. A doua zi, sterilizezi borcanele 15 minute. Le scoți din apă când s-au răcit complet.
Video