Antena Căutare

Compot aromat de rubarbă, băutura energizantă de care vei deveni dependent în această vară!

 a1. ro îți prezintă astăzi rețeta celui mai delicios compot de rubarbă: un gust de care nu te vei mai putea despărți!

a1. ro îți prezintă astăzi rețeta celui mai delicios compot de rubarbă: un gust de care nu te vei mai putea despărți!

Ingrediente (4 porții)

  • 2 căni vin roșu
  • 2 căni zahăr
  • câte 1 linguriță coajă rasă de portocală și de lămâie
  • 1 praf de cuțit de sare
  • 6 tulpini tinere de rubarbă

Pont!

Articolul continuă după reclamă

Borcanele le poți păstra în cămara rece pentru cel mult 6 luni.

Preparare

  • Pui într-o cratiță mare vinul, zahărul, coaja de portocală și de lămâie și le fierbi la foc mic, până se dizolvă zahărul.
  • Între timp, cureți rubarba, o speli și o tai în rondele de 1 ½ - 2 cm grosime, pe care le adaugi în același moment în vinul aromat, împreună cu sarea și apă cât să acopere rubarba. Lași să fiarbă pentru aproximativ 8 minute, după care stingi focul.
  • Cu ajutorul unei linguri spumante, scoți rubarba și o repartizezi în borcane de 350-400 ml. Torni lichid în borcane astfel încât să rămână un spațiu liber de 1 ½ - 2 cm până la marginea borcanului.
  • Înfiletezi capacele borcanelor și le lași să se răcească sub pături. A doua zi, sterilizezi borcanele 15 minute. Le scoți din apă când s-au răcit complet.
O rețetă specială! Arată ca o budincă de ciocolată, dar la interior are o surpriză enormă...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x