Căutare Live

Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant

Pentru iubitorii preparatelor din carne de pui, o delicioasă rețetă: Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant.

Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant

Pentru iubitorii preparatelor din carne de pui, o delicioasă rețetă: Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant.

Rețeta Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant - Ingrediente


  • 1 kg copănele de pui
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos bechamel:
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 750 ml lapte
  • sare
  • piper alb
  • nucșoară
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g parmezan ras
  • verdeață: mărar, pătrunjel, frunze de busuioc

Rețeta Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant - Preparare

Copănelele de pui se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în baie de ulei încins, până se rumenesc bine și devin crocante. Apoi se scot și se tamponează cu prosoape de hârtie, absorbante, pentru a elimina excesu de grăsime.

Pentru sosul bechamel se pune untul la topit într-un vas încăpător, un wok de exemplu.
Se adaugă usturoiul curățat și răzuit și frunzele de busuioc rupte, apoi făina și se amestecă intens până când făina absoarbe tot untul topit.
În alt vas, se pune laptele la fiert cu un praf de sare.
Se diluează făina, treptat, cu laptele fierbinte, amestecând intens până la omogenizare.
Se potrivește gustul cu sare, piper alb măcinat și nucșoară.
Copănelele de pui se vor adăuga în sosul bechamel cu 6-8 minute înainte de a stinge focul.
La final, se adaugă și parmezanul ras și verdeață tocată.

Vedeți și rețeta Piept de pui in sos Bechamel!

Creveți cu sos de unt cu pătrunjel sau scoici în sos de vin? Cele mai simple rețete pe care le poți pregăti acasă... Chifteluțe cu garnitură de sfeclă roșie cu mere și cușcuș. O combinație de preparate care cucerește instant!...
Ultimele știri
x