Ingrediente
- 4 bucăţi cotlet de berbecuţ proaspăt
- 1 kg cartofi
- 500 g baby morcovi
- 500 g ceapă de gătit ( esalota )
- 1 pachet unt
- 250 g iaurt
- 100 g mascarpone
- 1 legătură de mentă proaspătă
- 4 felii de pâine albă
- 1 legătură de pătrunjel
- 100 g parmezan ras
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 legătură de cimbru proaspăt
- 1 legătură de rozmarin proaspăt
- 500 g smântână pentru gătit
- Sare
- piper
- 50 g miere
- 1 lămâie
- cuburi de gheaţă
- ulei de măsline
- 200 ml lapte
- muştar dijon
Mod de preparare
Punem o oală pe foc cu smântâna de gătit, laptele, usturoi, cimbru, rozmarin şi parmezan.
Între timp, feliem cartofii curăţaţi şi spălaţi.
Adăugăm feliile de cartofi ,le lăsăm pe foc 5-10 minute până se pătrund apoi le așezăm în inele metalice, pe o tavă cu hârtie de copt şi o dăm la cuptor acoperită cu folie.
Încingem o tigaie cu ulei de măsline, preparăm cotletul în tigaie atât cât să îi dăm culoare, după care îl lăsăm deoparte.
Amestecăm iaurtul cu mascarpone şi mentă proaspătă, un strop de zeamă de lămâie şi lăsăm crema la odihnit, să se aromeze.
Când cartofii sunt aproape gata dăm şi cotletul la cuptor pentru 15-20 de minute.
Scoatem cotletul, îl lăsăm la odihnit, îndepărtăm folia de deasupra cartofilor pentru a se rumeni.
Morcovii îi fierbem ăn apă cu sare, apoi îi punem în apă cu gheață.
Esalota o tăiem în jumătăți pe care le frigem la tigaie cu unt şi miere pe părțile tăiate.
Facem o crustă la cuptor din miez de pâine, pătrunjel şi mentă , ungem cotletul cu miere şi muştar dijon îl tăvălim prin crustă și îl dăm 2 minute la cuptor, înainte de servire.
Aşezăm cartofii pe farfurie, punem cotletul lângă ei, apoi legumele trase în unt, decorăm cu verdeață și servim.
Tartă cu lămâie, bezea italiană și sos de zmeură... Supă cremă de roșii cu pâine de casă cu nuci și busuioc...