- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 4 cotlete mari de miel
- 1 cățel usturoi
- 300 g unt
- sare
- piper
- rozmarin
- coriandru proaspăt
- Pentru crema de brânză de capră:
- 150 g de lapte de capră
- 2 g de algă agar-agar adensant praf
- 100 g de brânză de capră proaspătă
- Piure:
- 1 frunzele de la o țelină mică
- 1 morcov mic
- 1ceapa mică
- 200 frunze de sfeclă sau 200 g de spanac proaspăt
- 5 g Liquirizia praf
- Flori de musețel proaspete 15 floricele
- Coriandru proaspăt
- 1 vânată mare sau 2 mai mici
- 1 lime
- 100g pătrunjel frunze proaspăt
- 100g tarhon proaspăt
- Sakura mix
Mod de preparare
Se curăță cotletele, se separă oasele de partea principală de carne.
Oasele se prepară în cuptor până devin ușor rumene, la 220 grade.
Între timp se curăță și se taie legumele: ceapa, morcovul, țelina, apoi se sotează în puțin ulei.
Peste legume, se adaugă carnea, aromele și se completează cu apă rece, până se acoperă ingredientele.
Se lasă la fiert 20 de minute, apoi se scurge sosul și se mai fierbe separat până se obține o reducție, care se emulsionează cu puțin unt, dar în momentul servirii.
Carnea scursă, se prepară într-o tigaie cu ulei, unt și arome,după care se lasă să se odihnească.
Pentru crema de brânză de capră, se pune laptele la fiert, se adaugă alga agar, se fierbe puțin, după care se adaugă brânza și se amestecă intens, până rezultă o cremă.
Se curăță restul de legume și se fierb împreună cu frunzele de sfeclă sau se trag la tigaie cu cele de spanac(dacă folosim spanac).
Se mixează pătrunjelul cu tarhon și lime.
Vânata se taie în cuburi și se sotează cu ulei, usturoi și sare.
Când toate ingredientele sunt bine preparate, se montează farfuriile.
Rețetă preparată de concurentul FITARAU SEBASTIAN
Negresă cu sos de ciocolată cu chilli, fructe și mentă... Tartar de vită...