Antena Căutare

Cotlet de miel în crustă de fistic și garnitură de avocado umplut cu brânză cedar, sos de alune și sos de rodii

Ingrediente

  • 800 gr cotlet cu os
  • 50 ml uei de măsline
  • 100 ml coniac
  • 50 gr unt
  • 10 gr piper măcinat
  • 300 gr fistic 300
  • 1 kg pesmet
  • 5-6 ouă
  • 200 gr făina
  • 250 gr brânză cedar galbenă
  • 1 l suc de portocală
  • 6 avocado
  • 100 gr roșii
  • 100 gr ceapă
  • 1 cutie grancucina sau panacucina
  • 200 gr pastă de alune
  • 50 gr sare
  • 7-8 crenguțe de cimbru
  • 2 rodii mari
  • 2 lămâi
  • flori comestibile pentru decor( sau verzi)

Mod de preparare

Punem roșiile la fiert cu ceapa ușor călită.

Articolul continuă după reclamă

După ce sunt bine fierte, potrivim gustul sosului cu sare și piper, apoi adăugăm grancucina, fisticul pisat și trecem totul prin blender.

Preparăm sosul de rodii, trecând prin blender semințele de rodie cu zeamă de lămâie, apoi trecem sosul prin sită, dar păstrăm ș ice rămâne în sită.

Curățăm avocado, le tăiem câte un capac și le scobim interioarele.

Folosim ce a rămas în sită de la rodii, plus miezul de la avocado, brramane in sita, avocado curatat bagat in sucul de portocala,branza cedarânza topită și umplem avocado, pe care le ținem în suc de portocale, pentru câteva minute.

Batem ouăle cu sare, trecem avocado prin făină, apoi prin ou, iar prin făină, iar prin ou, iar la final prin pesmet și le scufundăm în friteuza cu ulei încins, rumenindu-le frumos.

Cotletul se rumenește în tigaie cu ulei de măsline amestecat cu unt și se asezonează cu cimbru, sare și piper, apoi se trece prin pesmet fin amestecat cu fistic măcinat fin și se dă la cuptor pentru 12-13 minute, la 300 de grade.

Se montează farfuriile cu toate preparatele de mai sus și se decorează cu flori comestibile.

Tartă creme brulee, cu mango, căpșuni, zmeură, și coacaăze roșii... Cuiburi de cartofi delicioși cu suflet cremos! Mănânci de nu te mai oprești!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Exclusiv Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x