N-ai cum să nu îndrăgești așa Cotlet de porc cu piure de legume, delicios și aspectuos!
Ingrediente pentru Cotlet de porc cu piure de legume
- 4 cotlete de porc fraged cu os
- 100 g zahăr brun
- 200 g unt gras
- 1 legatură de pătrunjel
- 2 căpățâni de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- 2 lămâi
- 50 g miere
- 50 ml sos de soia
- 1 legătură de rozmarin
- 100 ml smântână de gătit
- 100 g parmezan ras
- 500 g mazare congelată
- 12 baby carrots proaspeți cu tot cu verdeață
- 1 ceapă mare
- Sare
- Piper
- 500 g cartofi mov
- 500 g cartofi roșii
- 200 g muștar dijo,n
- 200 g fistic prăjit sărat
- 300 g ciuperci shimeji
Mod de preparare Cotlet de porc cu piure de legume
Se pun legumele la fiert în apă cu sare.
Cotletele de porc se asezonează cu sare și piper și se rumenesc în tigaia încinsă, alături de crenguțe de rozmarin proaspăt.
Se scot din tigaie cotletele și se ung cu un sos făcut din usturoi, sos de soia, muștar dijon, sare, piper, condimente pentru carne de porc.
În tigaia în care s-au rumenit cotletele se adaugă unt, zahăr brun, zeamă de lămâie și usturoi.
Când se ajunge la consistența unui sos, se adaugă coteletele care se mai gătesc încă 6-8 minute în sos.
Se scot cotletele, iar sosul se mai lasă pe foc până se îngroașă.
Ciupercile shimeji se trag la tigaie cu puțin ulei de măsline, unt și usturoi.
Se blenduiesc legumele după ce au fiert și se asezonează cu sare, piper, unt, parmezan ras și smântâna pentru gătit.
Baby morcovii se trag ușor la tigaie în unt.
Se așază pe farfurii câte o bucată de cotlet de porc peste care se toarnă sosul scăzut și pătrunjel tocat, cele trei piureuri, baby morcovii sotați și ciupercile trase la tigaie.
Lava cake. Un desert spectaculos cu care poți încânta orice pofticios!... Un altfel de Creme Brulle. Un desert simplu și delicios!...