- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Angelo Ardelean, un bucătar în vârstă de 27 de ani, a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8, să demonstreze tuturor cât de priceput este la gătit, pregătind o rețetă pe bază de cotlete de berbecuț cu un delicios sos de merișoare și două piureuri cremoase și frumos colorate.
Ingrediente pentru Rețeta Cotlete de berbecuț cu sos de merișoare, piure de mazăre și piure de țelină:
-
Pentru preparare cotlete de berbecuț:
- 4 cotlete de berbecuț
- sare și piper
- ulei de măsline
- 1 pahar vin roșu
- cimbru
- 1 lingură oțet balsamic
- 3 căței de usturoi
Citește și: 5 garnituri pentru carnea de pui. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții
-
Pentru piure de mazăre:
- 500 gr mazăre verde
- sare și piper
- câteva frunze de mentă
- 50 gr unt
- 100 ml smântână dulce
-
Pentru piure de țelină:
- 500 gr țelină
- 1 cartof
- 50 gr unt
- sare și piper
- 100 ml smântână
-
Pentru sos de merișoare:
- 400 gr merișoare
- 150 gr zahăr
- 30 gr miere
- 500 ml vin roșu
- Sare și piper
- 1 crenguță rozmarin
Mod de preparare pentru Rețeta Cotlete de berbecuț cu sos de merișoare, piure de mazăre și piure de țelină
Preparare cotlete de berbecuț.
Pregătim un baiț din vin roșu amestecat cu oțet balsamic, sare, piper, cimbru, ulei de măsline și usturoi in care ținem cotletele de berbecuț bine curățate și porționate, pentru 40 de minute la rece.
După acest interval, încălzim grillul la o temperatură medie și punem cotletele de berbecuț lăsându-le pe fiecare parte până se rumenesc. Încălzim cuptorul la 200 de grade și dăm cotletele de berbecuț pentru 7 minute. Le păstrăm la cald.
Citește și: Rețeta Gulaș de mistreț cu găluște de făină
Pregătim piure de mazăre.
Punem la fiert în apă clocotită cu sare mazărea verde. Când este bine pătrunsă, o scurgem o trecem prin blender împreună cu untul, adăugăm puțină smântână și o mai punem pe foc pentru a o asezona cu sare și piper și a o aduce la punctul de fierbere.
Pregătim piure de țelină.
Curățăm țelina, o tăiem în cuburi și o punem la fiert împreună cu un cartof curățat și tocat cuburi. Adăugăm și un praf de sare. Când s-au fiert, scurgem ingredientele, le pasăm cu unt, adăugăm smântână și le aducem la punctul de fierbere. Asezonăm piureul de țelină cu sare și piper.
Preparăm sos de merișoare.
Punem într-o cratiță vinul roșu și îl aducem la punctul de fierbere. Adăugăm merișoarele, zahărul, crenguța de rozmarin, sare și piper. Fierbem merișoarele în vin până la evaporarea alcoolului, apoi le pasăm și adăugăm mierea.
Servim delicioasele cotlete de berbecuț cu sos de merișoare, piure de mazăre și piure de țelină, decorate cu microgreens și flori comestibile.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!