Antena Căutare

Cotlete de berbecuț în crustă de fistic cu sos de vin și souflee de dovlecel

N-ai cum să nu îndrăgești aceste Cotlete de berbecuț în crustă de fistic cu sos de vin și souflee de dovlecel, dacă iubești carnea de miel!

Cotlete de berbecuț în crustă de fistic cu sos de vin și souflee de dovlecel Galerie
Cotlete de berbecuț

N-ai cum să nu îndrăgești aceste Cotlete de berbecuț în crustă de fistic cu sos de vin și souflee de dovlecel, dacă iubești carnea de miel!


Ingrediente pentru Cotlete de berbecuț în crustă de fistic cu sos de vin și souflee de dovlecel

  • 1200 g cotlet de berbecuț
  • 500 ml ulei măsline extravirgin
  • 30 g rozmarin proaspăt
  • Sare mare
  • Piper negru
  • Piper alb
  • 200 g usturoi
  • 250 g muștar
  • 150 g miere
  • 500 g fistic curățat
  • 750 ml vin de porto roșu
  • 30 g cimbrișor proaspăt
  • 10 g foi de dafin
  • 50 g amidon alimentar
  • 250 g arpagic
  • 500 g dovlecei
  • 500 g parmezan
  • 500 g făină albă
  • 10 ouă
  • 500 g ceapă albă
  • 250 g unt
  • Microplante
  • 250 g baby morcovi
  • 250 g ciuperci mici mushrooms
  • 1 borcan arpagic murat

Mod de preparare Cotletele de berbecuț în crustă de fistic cu sos de vin și souflee de dovlecel

Preparăm cotletul de berbecuț.

Se rumenesc cotletele de berbecuț în tigaia încinsă, cu ulei de măsline, rozmarin și usturoi, apoi se dau la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade.

Se scot, se ung cu miere și muștar, apoi se tăvălesc prin fistic.

Preparăm Souflee-ul de dovlecel

Se taie dovleceii în cubulețe, se toacă mărunt ceapa și se călesc în tigaie cu ulei pentru câteva minute, apoi se pun într-o strecuratoare pentru a se scurge lichidul.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și câteva picături de fresh de lămâie.

Se amestecă dovleceii și ceapa cu parmezan, făina și gălbenușurile.

Se încorporează ușor și albușurile.

Se ung 4 forme ceramice cu unt și se tapetează cu făină și se toarnă compoziția în ele.

Se dau la cuptor pentru 15 minute.

Sos porto

Se fierb 250 ml de vin porto împreună cu cimbru, 1 cățel de usturoi, sare, piper, iar după ce se reduce, se adaugă amidon alimentar pentru a se lega sosul.

Apoi se trece prin sită și se mai pune pe foc 1 minut, împreuna cu arpagicul.

Se așază preparatele în farfurii și se decorează cu elementele pentru decor.

Cotlete de berbecuț în crustă de fistic cu sos de vin și souflee de dovlecel

Pește cu cartofi natur și sos de usturoi cu smântână... Lava cake. Un desert spectaculos cu care poți încânta orice pofticios!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x