- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
N-ai cum să nu îndrăgești aceste Cotlete de berbecuț în crustă de fistic cu sos de vin și souflee de dovlecel, dacă iubești carnea de miel!
Ingrediente pentru Cotlete de berbecuț în crustă de fistic cu sos de vin și souflee de dovlecel
- 1200 g cotlet de berbecuț
- 500 ml ulei măsline extravirgin
- 30 g rozmarin proaspăt
- Sare mare
- Piper negru
- Piper alb
- 200 g usturoi
- 250 g muștar
- 150 g miere
- 500 g fistic curățat
- 750 ml vin de porto roșu
- 30 g cimbrișor proaspăt
- 10 g foi de dafin
- 50 g amidon alimentar
- 250 g arpagic
- 500 g dovlecei
- 500 g parmezan
- 500 g făină albă
- 10 ouă
- 500 g ceapă albă
- 250 g unt
- Microplante
- 250 g baby morcovi
- 250 g ciuperci mici mushrooms
- 1 borcan arpagic murat
Mod de preparare Cotletele de berbecuț în crustă de fistic cu sos de vin și souflee de dovlecel
Preparăm cotletul de berbecuț.
Se rumenesc cotletele de berbecuț în tigaia încinsă, cu ulei de măsline, rozmarin și usturoi, apoi se dau la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade.
Se scot, se ung cu miere și muștar, apoi se tăvălesc prin fistic.
Preparăm Souflee-ul de dovlecel
Se taie dovleceii în cubulețe, se toacă mărunt ceapa și se călesc în tigaie cu ulei pentru câteva minute, apoi se pun într-o strecuratoare pentru a se scurge lichidul.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și câteva picături de fresh de lămâie.
Se amestecă dovleceii și ceapa cu parmezan, făina și gălbenușurile.
Se încorporează ușor și albușurile.
Se ung 4 forme ceramice cu unt și se tapetează cu făină și se toarnă compoziția în ele.
Se dau la cuptor pentru 15 minute.
Sos porto
Se fierb 250 ml de vin porto împreună cu cimbru, 1 cățel de usturoi, sare, piper, iar după ce se reduce, se adaugă amidon alimentar pentru a se lega sosul.
Apoi se trece prin sită și se mai pune pe foc 1 minut, împreuna cu arpagicul.
Se așază preparatele în farfurii și se decorează cu elementele pentru decor.
Pește cu cartofi natur și sos de usturoi cu smântână... Lava cake. Un desert spectaculos cu care poți încânta orice pofticios!...