Antena Căutare

Cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan

Dacă vă place carnea de miel, aceste delicioase cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan, cu siguranță vă vor delecta papilele!

Cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan
Cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan

Dacă vă place carnea de miel, aceste delicioase cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan, cu siguranță vă vor delecta papilele!


Ingrediente pentru Cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan

  • 16 de cotlete micuțe de miel( in calupuri de cate 10 bucăți)
  • 1 kg de mălai
  • frunze proapspete de busuioc
  • sare
  • piper
  • 500 ml ulei de măsline
  • 1 căpățână mai mică de conopidă
  • 2 cartofi galbeni
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2-3 bucăți de anason stelat
  • 2 l lapte
  • rozmarin proaspăt
  • cimbru proaspăt
  • mentă proaspătă
  • 1 legatura de patrunjel
  • unt
  • 1 legatură de sparanghel
  • 12 baby morcovi
  • 150 g parmezan
  • 200-300 g pesmet panko
  • 200 g muștar dijon
  • 400 ml smântână lichidă
  • frunze verzi de valeriană
  • flori comestibile

Mod de preparare Cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan

Conopida o curățăm, o porțioinăm în bucățele și o punem la fiert în lapte, împreună cu cei doi cartofi curățați și tăiați în cubulețe.

Adăugăm anason stelat, sare și piper.

După ce au fiert legumele, le strecurăm și le punem în blender împreună cu puțin din laptele în care au fiert și unt.

Le transformăm într-un piure fin și cremos.

Pentru mămăligă, punem la fiert smântâna lichidă cu puțină ap.

Adăugăm sare și piper, mălaiul în ploaie și pe măsură ce amestecăm, adăugăm frunzele de busuioc tăiate mărunt, frunze de pătrunjel verde, parmezanul răzuit și puțin usturoi pisat ( 2-3 căței).

Fierbem mămăliga, dar nu foarte mult, doar până obținem o consistență ușor cursivă, ca la un piure.

Curățăm baby morcovii și sparanghelul după care îi blanșăm în apă clocotită cu sare pentru 2-3 minute, apoi, într-o tigaie cu unt încins îi rumenim ușor.

În robotul de bucătărie mărunțim menta, pătrunjelul verde, rozmarinul, cimbrul, vreo 2 căței de usturoi, apoi adăugăm pesmet panko și puțin ulei de măsline și le omogenizăm.

Cotletele de miel se rumenesc pentru 2-3 minute pe fiecare parte, în ulei de măsline cu puțin rozmarin proaspăt și puțin unt.

Le introducem, apoi, la cuptor pentru maxim 15 minute după care le scoatem și le lăsăm puțin la odihnit.

Le ungem cu muștar dijon și le îmbrăcăm bine într-o crustă de ierburi și le dăm din nou la cuptor pentru 5-10 minute.

Așezăm pe farfurii câte o lingură de mămăligă, iar de o parte și de alta așezăm câte două bucăți de cotlet de miel.

Așezăm apoi piure de conopidă, baby morcovi și sparanghelul și decorăm farfuriile cu frunze verzi de valeriană și flori comestibile.

Spaghete cu anghinare și icre de cefalo... Stracetti de struț cu rucola și parmezan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x