Chefi la cutite

PREMIERA SEZONULUI 6: 29, 30 octombrie!

Cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan

 

Dacă vă place carnea de miel, aceste delicioase cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan, cu siguranță vă vor delecta papilele!


Ingrediente pentru Cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan

  • 16  de cotlete micuțe de miel( in calupuri de cate 10 bucăți)
  • 1 kg de mălai
  • frunze proapspete de busuioc
  • sare
  • piper
  • 500 ml ulei de măsline
  • 1 căpățână mai mică de conopidă
  • 2 cartofi galbeni
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2-3 bucăți de anason stelat
  • 2 l lapte
  • rozmarin proaspăt
  • cimbru proaspăt
  • mentă proaspătă
  • 1 legatura de patrunjel
  • unt
  • 1 legatură de sparanghel
  • 12 baby morcovi
  • 150 g parmezan
  • 200-300 g pesmet panko
  • 200 g muștar dijon
  • 400 ml smântână lichidă
  • frunze verzi de valeriană
  • flori comestibile

Mod de preparare Cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan

Conopida o curățăm, o porțioinăm în bucățele și o punem la fiert în lapte, împreună cu cei doi cartofi curățați și tăiați în cubulețe.

Adăugăm anason stelat, sare și piper.

După ce au fiert legumele, le strecurăm și le punem în blender împreună cu puțin din laptele în care au fiert și unt.

Le transformăm într-un piure fin și cremos.

Pentru mămăligă, punem la fiert smântâna lichidă cu puțină ap.

Adăugăm sare și piper, mălaiul în ploaie și pe măsură ce amestecăm, adăugăm frunzele de busuioc tăiate mărunt, frunze de pătrunjel verde, parmezanul răzuit și puțin usturoi pisat ( 2-3 căței).

 Fierbem mămăliga, dar nu foarte mult, doar până obținem o consistență ușor cursivă, ca la un piure.

Curățăm baby morcovii și sparanghelul după care îi blanșăm în apă clocotită cu sare pentru 2-3 minute, apoi, într-o tigaie cu unt încins îi rumenim ușor.

În robotul de bucătărie mărunțim menta, pătrunjelul verde, rozmarinul, cimbrul, vreo 2 căței de usturoi, apoi adăugăm pesmet panko și puțin ulei de măsline și le omogenizăm.

Cotletele de miel se rumenesc pentru 2-3 minute pe fiecare parte, în ulei de măsline cu puțin rozmarin proaspăt și puțin unt.

Le introducem, apoi, la cuptor pentru maxim 15 minute după care le scoatem și le lăsăm puțin la odihnit.

Le ungem cu muștar dijon și le îmbrăcăm bine într-o crustă de ierburi și le dăm din nou la cuptor pentru 5-10 minute.

 Așezăm pe farfurii câte o lingură de mămăligă, iar de o parte și de alta așezăm câte două bucăți de cotlet de miel.

Așezăm apoi piure de conopidă, baby morcovi și sparanghelul și decorăm farfuriile cu frunze verzi de valeriană și flori comestibile.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe