Ingrediente
- Carne de vita tocata 400g
- Carnat proaspat 150g
- Cascaval 150g
- Parmezan 50g
- Unt 50g
- Patrunjel 1 leg
- Oua-8 buc
- Miez de paine 2 felii
- Lamaie 1 bucata
- Pesmet 50g
- Ulei
- sare
- piper
- Rosi cherry,
- busuioc verde
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare
1. Miezul de paine se pune in apa, la hidratat. Se spala si se toaca marunt patrunjelul.
2. Se pregatesc vasele de gatit, se ung cu unt si se tapeteaza cu pesmet.
3. Carnatul se cresteaza si se scoate membrana. Intr-un castron, se pune carnea de vita, carnea din carnat, se adauga painea scursa de apa, parmezan, coaja de lamaie, un ou intreg + un galbenus, patrunjelul tocat, sare si piper. Se amesteca bine compozitia.
4. Fiecare forma de copt se umple cu compozitie de carne, facandu-se un locas in mijloc. Se pun la copt, in cuptorul incins, la 190 grade, timp de 10 minute.
5. Se scot, se adauga in mijloc cuburi de cascaval, cate un ou in fiecare cuib, sare si piper si putin unt peste si se pun iar la copt, pentru alte 10 -15 minute.
6. Se prepara un sos de rosii cu busuioc, sare si piper.
7. Se monteaza preparatul si se garniseste cu felii de lamaie si patrunjel verde.
Pad Thai cu creveţi... Măr copt cu cremă de soc şi prune uscate...