Cum faci chifteluțe arăbești sau kafta, o rețetă delicioasă cu doar câteva ingrediente!

Dacă îți dorești să încerci și preparate ceva mai exotice nu trebuie neapărat să mergi la restaurant, ci le poți pregăti chiar la tine acasă, cu ingrediente aflate la îndemâna oricui! Cum poți face o super rețetă de chiftele arăbești sau kafta?

Dacă îți dorești să încerci și preparate ceva mai exotice nu trebuie neapărat să mergi la restaurant, ci le poți pregăti chiar la tine acasă, cu ingrediente aflate la îndemâna oricui! Cum poți face o super rețetă de chiftele arăbești sau kafta?

Marele avantaj al acestei rețete este că modalitatea de preparare nu diferă cu mult de rețeta românească de chiftele, așa că nu există riscul să întâmpini probleme. Ca totul să iasă ca la carte noi te sfătuim să folosești o tigaie Regis Stone Pan cu înveliș special, antiaderent, ce previne lipirea și te ajută să prăjești chiftelele cu doar câteva linguri de ulei!

Pentru a pregăti rețeta de chiftele arăbești (kafta) vei avea nevoie de câteva ingrediente:


  • 500 gr carne măcinată de vită (sau amestec vită cu miel/oaie)
  • 1 ou
  • Câteva linguri de pesmet
  • O legătură de pătrunjel
  • Condimente (sare, piper, coriandru, boia, mentă, sumac, curcuma sau amestec „7 condimente”, îl găsești în supermarketuri sau măcelăriile arăbești)
  • 2 căței usturoi
  • O ceapă mică

Cum pregătim rețeta de chiftele arăbești (kafta)?

Carnea măcinată pe care ai ales-o se amestecă bine de tot cu ceapa și pătrunjelul, ingrediente pe care le-ai tocat cât mai mărunt. Se adaugă oul, usturoiul pisat și condimente, după gust. Folosind apoi mâinile încercăm să amestecăm și să omogenizăm totul cât mai bine, până ce obținem pasta specifică de chiftele. Apoi ne umezim palmele cu apă și dăm formă acestor chiftele arăbești, numite și „kafta”.

Le putem face fie rotunde și plate, fie lunguiețe, sub formă de mini kebab. Apoi încingem tigaia Regis Stone Pan în care am pus doar câteva linguri de ulei și rumenim chiftele arăbești pe ambele părți.

Deliciile obținute se pot servi cu salată, cu garnitură de orez sau cartofi prăjiți, cu hummus sau alături de un platou cu roșii, ceapă, pătrunjel, sos de usturoi și lipii!

Noi am ales să folosim o tigaie din gama Regis Stone fiindcă doar așa am putut pregăti totul cu doar câteva linguri de ulei, fără săn ne fie teamă că e va lipi carnea. Baza din oțel din inoxidabil permite distribuirea uniformă și astfel am putut pregăti o cantitate mare de chiftele extrem de simplu și rapid!

În plus, tigaia Regis Stone Pan e mult mai rezistentă la zgârieturi decât produsele ceramice și mult mai durabilă. Concurenții din emisiunea „Chefi la cuțite” s-au convins de toate aceste calități și aleg mereu să pregătească tot felul de delicii în aceste tigăi! Dotează-ți buătăria cu un astfel de produs și convinge-te și tu!

Ultimele știri