Antena Căutare

Cum putem folosi pâinea veche pentru a evita risipa alimentară? Preparăm o budincă din pâine cu ciocolată, rapidă și delicioasă

Pentru că, în vremurile noi, nimic nu se mai aruncă și totul se recondiționează și pâinea veche, uscată chiar, poate fi folosită la diverse gustări sărate, sau dulci, cum este și în cazul acestei rețete de budincă din pâine cu ciocolată, rapidă și delicioasă.

Galerie
budincă din pâine veche cu ciocolată | Rețete fel de fel

Rețeta de budincă din pâine cu ciocolată nu este deloc complicată, și nici nu necesită mult timp, iar cei dragi se vor bucura de un desert la mic dejun, sau la pauza de masă.

Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de budincă din pâine cu ciocolată:


  • 250 gr pâine veche
  • 400 ml lapte
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 100 gr chips-uri de ciocolată sau ciocolată amăruie
  • 3 ouă
  • 50 gr zahăr
  • 2 linguri de rom (alcool)
  • un cub de unt pentru uns tava
  • puțin zahăr pentru pudrat
Articolul continuă după reclamă

Cum preparăm delicioasa Rețetă de Budincă din pâine cu ciocolată?

Mai întâi rupem pâinea, sau o tăiem în bucăți mai mici.

Ungem o tavă de 20/30 cm cu unt și adăugăm bucățile de pâine în ea.

Printre bucățile de pâine presărăm și bucățile de ciocolată. Dacă nu avem chipsuri, putem rupe o tabletă de ciocolată în bucăți mai mici.

Citește și: Nu mai arunca resturile! Pregătește o budincă de cozonac de milioane, cu doar câteva ingrediente simple!

Spargem ouăle într-un bol, adăugăm un praf de sare și 50 gr de zahăr și le mixăm până devin spumoase.

Adăugăm laptele și smântâna lichidă și omogenizăm compoziția.

Turnăm această compoziție în tava cu pâine și ciocolată și apăsăm ușor bucățile de pâine, care se vor ridica la suprafață. Le ajutăm să se hidrateze, apăsându-le din când în când în interiorul lichidului.

Cum putem folosi pâinea veche pentru a evita risipa alimentară? Preparăm o budincă din pâine  cu ciocolată, rapidă și delicioasă

budincă din pâine veche cu ciocolată

Rețete fel de fel

După ce pâinea este hidratată, dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175-180 de grade, pentru 30-40 de minute, sau până când preparatul nostru capătă aspect de budincă și se rumenește la exterior.

Citește și: Rețeta Budincă de cozonac cu ciocolată. Un desert perfect pentru a folosi cozonacul învechit!

Scoatem tava cu budincă din pâine cu ciocolată, presărăm zahăr pe deasupra și o lăsăm să se răcească înainte de a o porționa.

Va fi un adevărat răsfăț pentru cei dragi.

Să vă fie de folos!

Cum se face drojdia de casă! Rețetă simplă și rapidă cu care nu dai greș... Rețetă simplă de post. Ciorbă țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x